• info@maximental.nl
  • +31631209494

Coach Kim

Coach Kim

“Sportpsychologie beschouw ik als een duwtje in de rug”

MaxKimberly_MuusseiMentalKnipsel

Kimberly Muusse besloot in mei 2013 haar eigen bedrijf te starten, MaxiMental.
Een bedrijf dat zich richt op iedereen die wil leren om beter te presteren, voor iedereen die nog een stukje zou willen groeien. De sportpsychologe heeft haar bedrijf opgericht om actief te kunnen blijven in de sport als zij zelf haar topsportcarrière zal beëindigen.

Achtergrond

Kim groeide op in Zaandam en startte na het gymnasium de opleiding Psychologie aan de Vrije Universiteit. Haar studiekeuze baseerde zij op haar gevoel, maar na het behalen van de Klinische bachelor kwam er al snel een duidelijke richting in haar opleidingsroute. Ze wilde het liefst sporters begeleiden.

Om haar kennis te verbreden, stapte zij over naar de studie Bewegingswetenschappen. Zij behaalde in 2010 dan ook haar mastertitel met een zelf opgezet onderzoek naar topsportmoeders en hun terugkeer na een zwangerschap.

Vervolgens begon Kim aan haar specialisatie tot praktijksportpsycholoog aan de VSPN (Vereniging SportPsychologie Nederland). Dit is de hoogst haalbare opleiding voor sportpsychologen in Nederland.

Passie voor sport #53

Na haar vastgelopen droom om bij het nationaal ballet te komen en een paar jaar van dans en vlakwaterkanoën later, 2015-1-ZIU-KimberlyMuussebegon Kim op haar 14e met langebaanschaatsen. Als je Kim kent, dan weet je dat haar hart sneller begint te kloppen als de temperatuur het vriespunt nadert. Logisch dan ook dat zij op haar 19e de switch maakte en uitgroeide tot een fervent marathonschaatser. Met trots draagt zij haar landelijk nummer, 53. Haar mooiste herinnering heeft zij aan haar eerste podiumplaats, die zij behaalde in de ongerepte natuur van Zweden. Kim komt het beste uit de voeten op natuurijswedstrijden vanaf 100 kilometer en is inmiddels alweer meer dan tien jaar actief in het peloton. Zij is dan ook met regelmaat te vinden op haar fiets of skeelers in haar thuisprovincie Noord-Holland. Met de pieken en dalen die zij in haar sport al beleefde, heeft Kim een flinke dosis aan ervaring op zak die zij ook in haar werk als sportpsycholoog goed kan gebruiken.

Visie

Zoals hierboven is terug te lezen, heeft Kim een brede opleiding genoten. Dit ziet men ook terug in haar werkwijze, een mengelmoes van praktische handvaten en mentale uitdagingen. Kim besteedt aandacht aan persoonlijke groei in de breedste zin van het woord. Haar sterke punten zijn haar inlevingsvermogen en het gemak waarmee zij verbanden kan leggen in wat mensen haar vertellen.

 

Chat met Coach Kim