• info@maximental.nl
  • +31631209494

KimBLOGT: Sportbeleving ten voeten uit

0-2
admin      -

KimBLOGT: Sportbeleving ten voeten uit

De NOS meldt dat er gister met 5,4 miljoen kijkers een record werd behaald: ‘Best bekeken wedstrijd van een Nederlandse club ooit’. De wedstrijd Ajax-Tottenham werd een ‘thriller’ genoemd en velen zullen dit beamen.

Ook wij zaten ‘in onze nopjes’ op de bank, te genieten met een afstandje van een vol stadion Hollands gebrul. Te genieten van dichtbij, van een geweldig potje voetbal. Het gevoel van ‘die zit in onze zak’ was bij aanvang al sterk aangewakkerd door de feiten dat Ajax met een voorsprong deze wedstrijd in ging en dan ook nog eens bij ons om de hoek (de spelers kunnen de steun voelen). Als topsporter ben ik zo vaak op de meet afgeschaatst en verloor ik het nog in de laatste meters. Die les zou mij geleerd moeten hebben, de euforie nog niet te veel aandacht te besteden. Maar mijn hart maakte een sprongetje bij het binnenvallen van die eerste goal. Mijn emotie kreeg de overhand, want van controle over het spel is geen sprake als toeschouwer zijnde.

In de rust werd er thee gepakt. Gezeurd over het gebrek aan frituurhapjes op deze unieke avond en gemekkerd over de aanwezigheid van een ‘gezonde leefstijl freak’-vrouw in huis. Vol blijheid werd er nog een laatste lumper uit de koelkast gevist. En verdapperd vonden we onze weg terug op de bank, klaar voor de aanval, in de modus om het voelen links te laten liggen en niet te analyseren. Maar het werd steeds stiller in de straten van Zaandam. Het begon pijn te doen aan mijn oren. Ik vroeg mij af wie er nu niet voor de buis zat en met alle gemak zijn hondje uit zou gaan laten. Wie kon er genieten van die oorverdovende stilte?

Bij ons in huis was er daarentegen geen sprake van een pijnlijke stilte. Meer een thriller-achtig gekreun van mijn man die pijn zat te lijden op de bank. En hoewel ik hem er weleens van betwist geen gevoel te hebben, voelde hij dit tot in het diepst van zijn ziel. Ik kon het niet aanzien, hem niet, de pijn van de toeschouwers niet, de spelers van Ajax die zich in het groene gras lieten vallen niet.

Het is topsport.

Vandaag een kater.

Morgen herpakken.

Chat met Coach Kim